Naprsni šopki

Naprsni poročni šopki ali naprsniki so obvezni pripomoček vsake popolne poroke, povežejo goste med seboj in so po navadi usklajeni z drugimi detajli poroke. Vsak svat ob prihodu na poroko dobi svoj naprsni šopek ali zapestnico, ki so bolj moderne za ženske zadnja 3 leta. Svatje običajno dobijo naprsne šopke z umetnim cvetjem ali trakovi. Priče in starši ženina ter neveste pa po običaju na poročni dan nosijo naprsne šopke iz pravega cvetja! Zadnja leta pa so vse bolj popularni naprsni šopki v drugačnih oblikah, kot so metulji iz kartona, različne broške,magneti in značke, pentlje… Naprsni šopki lepo krasijo vsako obleko in povežejo vse detajle poroke, zato poskrbite, da se bodo naprstniki ujemali z drugimi detajli. Naprsnih šopkov je veliko, pomembno pa je, da se odločite za prave, ki bodo primerni za vas in za vaše svate. Poročni naprsniki ne smejo biti preveč veliki, saj so lahko zelo moteči in neprijetni. Pomislit morate tudi na varnost naprsnikov, saj bodo verjetno na poroki tudi otroci, zato poskrbite za varne naprsnike ali pa jih po potrebi otrokom raje ne razdelite. Poznamo veliko različnih vrst naprsnikov, vendar je pomembno da se zanje odločite ko že veste večino podrobnosti glede detajlov na poroki. Če boste izbrali neprimerne naprstnike bodo videti čisto izven okvira poroke in vidni bodo tudi na vsaki vaši poročni fotografiji.

Naprsni šopki s cvetjem:

Lahko so naprsni šopki z umetnim ali pravim cvetjem. Paziti pa morate pri izbiri pravega cvetja, saj lahko že pred poroko ovenijo če ne poskrbimo za pravo vzdrževanje in nego samega cvetja. Pri naprsnikih, ki so narejeni iz pravega cvetja, po navadi uporablja eproveta z vodo, ki cvetje ohranja sveže in prepričuje prehitro gnitje in razpadanje cvetja. Pri naprsnih šopkih, ki so narejeni iz umetnega cvetja ni teh problemov. Umetno cvetje pa danes na tržišču zgleda enako kot pravo, zato na  poroki ne bo vidne razlike. Umetno cvetje je vsekakor cenejše in bolj pogosto za izbiro naprsnih šopkov.

Naprsniki narejeni iz metuljev

Letošnji hit so bili vsekakor metulji in čipka. Metulji pa so se pojavljali tudi na vabilih, menijih, sedežnih redih, avtomobilih, poročnih šopkih.. Metulji za naprsne šopke so iz različnih materialov in različnih velikosti. Narejeni so lahko iz kartona, moss gummija, trakov, kristalčkov, gline, fimmo mase… Najcenejša izbira so metulji iz kartona, ki jih je zelo enostavno uporabljati in pritrditi.

Naprsni šopki narejeni iz trakov

Najbolj klasična izbira naprsnih šopkov je naprsnik narejen iz traka. Trak je lahko poljubno zložen ali ukrivljen. Trakovi so lahko iz pvcja, čipke, satena, brušenega satena… Najbolj pogosta in elegantna izbira so naprsni šopki narejeni iz satenastega traka. Saten se zelo lepo sveti ni je svečanega videza. Iz satena pa so izdelani tudi drugi detajli poroke kot so : prevleke za mize in stole, poročna kravata in obleka, lasni detajli in čevlji.

Naprsni šopki , ki so narejeni iz pentlje

So naprsniki, ki so v sonovi pentlja. Lahko so različnih barv in oblik. Najdemo jih tudi v različnih velikostih in materialih. Najboljše so satenaste saj se trakovi ne cefrajo in ne uničijo kar tako. Lahko so narejene tudi iz pvcja, ki je najcenejši in nekoliko slabši material za izdelavo naprsnih šopkov.

Kombinirani naprsni šopki

So naprsni šopki, ki so najbolj pogosta izbira bodočih mladoporočencev. Narejeni so iz trak in cvetja v kombinaciji. Po navadi je osnova satenast trak na vrh pa cvet nekatere rože ali več cvetov. Lahko vsebujejo tudi kristale, jutro, okrasne pripomočke… So zelo pestrega videza, ki se morajo ujemati z preostalimi detajli poroke.