Kje najdem maturantske obleke?

Vrst postav oz. tipov je veliko, zato je še tako pomembno, da veste kateri tip postave imate. Maturantska  obleka se vam more sto procentov prilegati in v njej se morate počutiti kar se da popolno.

Jabolko :

Dekleta z obliko jabolko imajo širši prsni del od svojih bokov. Najbpomembnejše pri tej vrsti postave je, da usmerite pozornost v odzgornji del telesa in optično razširite odspodnji del oz. boke. Ta učinek dosežemo z V- linijami pri prsih, tako še bolj povdarimo prsi in preusmerimo pozornost v zgornji del. K tej postavi se prileže maturantska obleka, ki je asimetrične oblike. Izberite pa predvsem širok odspodnji del ali krilo. Izbirate lahko tudi princeska stil oblekein A- linije. Najbolje pa je, da izberete obleke, ki so daljše ali do tal, tako nas bodo še optično zoožale.

Hruška:

Dekleta, ki imajo hruškasto obliko postave imajo boke in noge širše, pas in prsi pa so vitke. Cilj pri takih dekletih je izbarti obleko, ki vam uravnoteži  telo. Osredotočite pozornost na prsi, to pa lahko dosežemo z oblekami brez naramnic in V- izrezi. Taki postavi se priležejo obleke A-linije in princeska stili maturantskih oblek. Izogibajte pa se črtastim vzorcem.

Jagoda ali obrnjen trikotik:

dekleta tega tipa postave imajo večje prsti od bokov in pasu, zato boste želele skriti del ramen. Obleke z naramnicami ali samo z eno naramnico optično zmanjšajo ramena. Tale tip postave pa najpogosteje želi povdariti boke, zato izbere obleko z naborki ali volančki v odspodnjem delu obleke.

Peščena ura:

Za ta tip postave je značilno, da so boki in prsi v enakem razmerju, pas pa je veliko vitkejši. Za tale tip postave, je najboljša izbira stil morske deklice. Morska deklica stil maturantske obleke, lepo povdarijo figuro telesa in predvsem povdarijo vitki pas in vas obtično povišajo. Za tale tip postave izberite maturantsko obleko brez naramnic. Izogibajte se vrečastim oblekam ali zelo širokim.

Pravokotnik:

dekleta z tem tipom postave imajo boke in prsi enako velike in nimajo nobenih oblin. V tem primeru moramo z iluzijo ustvariti obline. Izberite predvsem obleke z veliko volumna in z veliko plastmi. Tako boste navidezno ustvarile obline. Izberite predvsem svetle barve maturantskih oblek : modro, svetlo roza in rumeno. Ne izberite pa obleke z vodoravnimi črtami. Izberete lahko tudi obleko z naborki ali volanćki.

Kako izgledati višje v naši maturantski obleki?

Izberite predvsem dolge obleke in visoke pete, tako boste videti takoj višje. Izberite tudi obleke z visokim pasom, tako bodo vaše noge takoj obtično višje. Izogibajte se natisnjenim in zelo pisanim oblekam. Izberite enobarve obleke, ki so primerne za vašo osebnost in karakter. Izogibajte se zelo kratkim nad kolenom oblekam in tričetrt oblekam.

Kako boste izgledale vitkejše v maturantski obleki?

Vsaka ženska si želi izgledati vitko, zato je še izbira obleke tako pomembna. Vitkejše boste videti v temnejših maturantskih oblekah , kot so črna, mornarsko modra ali smaragno zelena. Izogibajte se vodoravnim črtam in velikim vzorcom. Dolge obleke pa so prava izbira za obtično vitkejšo postavo. Izberite primerne čevlje z malo višjo peto, tako boste še višje in vitkejše. Koristna pa je tudi uporaba korzeta. Kozet vas bo zoožal in vaš pas bo ožji tudi do 10cm. Vendar pa pri uporabi korzeta ne pretiravajte, vsekakor pa si ne zategujte korzeta preveč!